Foto

Epen, de parel van het Limburgse heuvelland

Epen wordt aan alle kanten omringd door natuurgebieden. In het zuidwesten liggen het Onderste Bosch en het Bovenste Bosch, het Kruisbos en het Schweibergerbos. In het noordwesten en in het oosten vindt u het Vijlenerbos. Juist omdat Epen omringd is door bossen en natuurgebieden is het bij uitstek de beste plek om te wandelen en te genieten van de buitenlucht. In alle gebieden bevinden zich unieke wandelpaden die u stuk voor stuk het mooie Limburg net weer even vanuit een ander oogpunt laten zien. Vraag in het restaurant naar de leukste routes. Daarnaast kunt u de prachtige omgeving ook verkennen op uw fiets of mountainbike. Kortom, genoeg te doen in de prachtige natuur van Limburg.

Foto
Foto 2

Wandelen

Omdat Epen omringd wordt door bossen is het de perfecte plek om te wandelen. Welke kant u ook opgaat, overal is prachtige natuur. Stippel van tevoren een route uit of ga op avontuur en laat u verrassen door een nog onbekende route dwars door het Geuldal. Neem eventueel een lekkere lunch mee en rust uit langs het stromende water van de Geul. Ga beukennootjes rapen in de herfst. Sleetje rijden van de hoogste heuvels in de winter. Elk seizoen brengt zijn eigen geluksmomenten met zich mee!

Kiest u voor de rustige kortere route of gaat u voor de avontuurlijke langere route? We wijzen u graag de weg naar de beste plekjes.

Epen staat bekend om de vele natuurlijke waterbronnen. We hebben speciale wandelroutes die u langs de mooiste bronnen leiden.

In de regio

Uw eigen routeplanner op zak

Bezoek de vele verschillende natuurgebieden rondom Epen en ontdek de kleurrijke natuur van Limburg door middel van de nieuwe app van route.nl. Alle fietsers en wandelaars die bij ons overnachten … Lees meer >

Tips voor onze actieve gasten!

Zuid-Limburg is dé locatie om de prachtigste natuurgebieden van Nederland te verkennen. In de regio Epen vind u meer dan genoeg schoonheid in de bossen. Nadat u uitgebreid heeft genoten … Lees meer >

logo_footer